RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fengsel etter falsk alibi

Sist oppdatert:
Etter å ha stukket av fra politiet etter en biljakt, fikk han kjæresten og en kamerat til å gi ham falsk alibi. Nå må 20-åringen i fengsel.

Det var sent om kvelden en fredag i desember 2004 at den da 19 år gamle mannen nektet å stoppe for politiet. Ifølge politi-tjenestemennene holdt 19-åringen minst 110 kilometer i timen i 50-sonen gjennom Os sentrum. I stedet for å stoppe på politiets varsel, stakk han av i stor fart. Ifølge tiltalen skal politiet ha målt farten til 107 kilometer i timen i en 60-sone.

Etter å ha stukket av fra politiet, skal 19-åringen ifølge dommen ha parkert bilen og ringt kjæresten, som kom og hentet ham. Kjæresten og en kamerat av dem begge ble så overtalt til å gi ham alibi.

Da politiet ringte noen dager senere, forklarte 19-åringen at han hadde vært hos kameraten hele kvelden, og at kjæresten kom og hentet ham. Bilen hevdet han at han hadde lånt ut til en person han ikke ville navngi.

De to som ga ham alibi har senere trukket dette tilbake og erkjent at de løy. Etterhvert skal også den nå 20 år gamle mannen ha erkjent forholdene.

Midthordland tingrett har nå dømt mannen til fengsel i 120 dager, hvorav 60 gjøres betinget. Han er i tillegg fratatt førerkortet for halvannet år. Dommen omfatter også et par andre, mindre forhold, i tillegg til bilkjøringen og det faktum at han overtalte de to andre til å gi ham falsk alibi.

Mannens nå 19 år gamle kjæreste og deres 18 år gamle kamerat ble dømt til 18 dagers betinget fengsel for å ha avgitt falsk forklaring. Retten mener det er 20-åringen som fikk dem til å gi falsk alibi, og at de ble presset. Men de får likevel kritikk for ikke å ha tilstått på et tidligere tidspunkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere