RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fengsel for bortføring av sin egen sønn (11)

Foto: Kay Stenshjemmet (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
Faren til 11-åringen ble selv beskyldt av barne-moren for overgrep mot sønnen. Nå ender moren i fengsel, mens faren fikk full støtte av retten.

Moren har hele tida hevdet at faren har forgrepet seg mot barnet og hadde 36 videoklipp som hun mente beviste overgrepene.

Den sylferske dommen fra Nedre Romerike tingrett slår imidlertid fast at beskyldningene overhodet ikke står til troende.

Det vises blant annet til at barnet selv i et tidligere dommeravhør har forklart at det var moren som instruerte sønnen i det han skulle si.

«Disse videosnuttene gir et skremmende eksempel på manipulering fra morens side. Det gis inntrykk av at det er barnet som regisserer det hele, hvilket i seg selv er påfallende. Han sier blant annet «kutt» når det skal kuttes, og så videre», heter det i dommen.

– Nå faller alle brikkene på plass. Jeg er blitt uglesett som en barnemishandler, men dommen taler for seg selv, sier faren til RB.

Seks måneders fengsel
Moren, en 33 år gammel kvinne, er idømt seks måneders ubetinget fengsel av tingretten. Hennes mor, barnets mormor, er på sin side idømt 45 dagers fengsel. Barnets onkel og barnemorens bror, er frikjent av retten.

Straffen betyr at aktor Jan-Fredrik Senum ble hørt i sin straffepåstand for moren og mormoren, men ikke onkelen.

– Retten la til grunn det synet jeg forfektet under hovedforhandlingene. Barnet ble manipulert i videosnuttene, samt at retten også er enig i planleggingsaspektet, sier Senum.

I dommen pekes det blant annet på hvordan moren allerede i mai 2011 gjorde en avtale og innbetalte et ikke-refunderbart depositum med Den norske skolen i Albir i Spania.

«Dette er et skjerpende moment», heter det i dommen.

Senum sier han tar dommen til etterretning, og at det er opp til statsadvokaten å vurdere om frifinnelsen av barnets onkel skal ankes eller ikke.

– Samfunnsproblem
Barnefaren mener hele dommen er riktig.

– Det er sjelden mødre straffes i slike saker, og jeg synes straffen er korrekt. Dette er et økende samfunnsproblem, og da skal man ikke slippe unna med betingede dommer, mener han.

Faren legger også til at han synes det er bra at retten støtter hans syn i det som skjedde i Spania. Han engasjerte spesialagenter som ved hjelp av tvang sørget for at sønnen ble ført fra Spania til Norge.

Vurderer anke
Etter å ha konferert med sin klient, sier advokat Ingrid Schanke Eikum at moren er misfornøyd og skuffet over dommen.

– Vi har lest dommen, men ikke tatt stilling til ankespørsmålet. Vi vurderer en anke, sier forsvareren.

Les flere saker bra Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere