*Nettavisen* Nyheter.

Fengsel for skulpturvelt

21-åringen veltet flere skulpturer en sen kveld i Os. Nå må han i fengsel for skadeverket og for flere tilfeller av narkotikabruk.

På vei hjem fra en fest, stoppet 21-åringen for å urinere på en plen. På plenen var det også stilt ut flere skulpturer. Da mannen hørte en kvekkelyd under en av disse, bestemte han seg for å undersøke saken nærmere. Han veltet skulpturen og fant en høytaler. Deretter førsøkte han å velte en annen skulptur før han klatrer opp på en tredje slik at denne veltet. Han borttok også en stein som han villle ha til pynt. Denne viste seg også å tilhøre en skulptur.

Den tiltalte vedgikk straffskyld for skadeverket, men ikke for tyveri av steinen.

Hasj og hjemmebrent
Retten fant det også bevist at 21-åringen har brukt hasj. Politiet har også gjort beslag i en vekt som blir brukt til veiing av narkotika. Det er også tatt beslag i et hjemmebrentapparat hjemme hos den tiltalte.

Mannen er også flere ganger tidligere dømt for narkotikakriminalitet.

Midthordland tingrett dømte mannen til 60 dagers fengsel for forholdene samt en bot på 5000 kroner. Mannen må også betale saksomkostningene på 1000 kroner. Som særvilkår må den domfelte møte til mekling i konfliktrådet for skadeverket på skulpturene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.