*Nettavisen* Nyheter.

Fengselsbetjenter slitne av Breivik

Håndjernet til Anders Behring Breivik under domsavsigelsen i terrorrettssaken i 2012. Nå sliter han ut de ansatte ved Telemark fengsel. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Fengselsbetjenter i Telemark fengsel merker stor slitasje på grunn av alle klagene og kravene fra Anders Behring Breivik.

– Nå begynner vi å merke slitasje i hele organisasjonen. Å stå ansikt til ansikt med Anders Behring Breivik gjør noe med deg. Jeg ønsker veiledning, sier Ingeborg Kivle, leder i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF) i Skien til NRK.

Den dømte massedrapsmannen Breivik har vært i fengselet i Skien siden 2013 fordi sikkerhetsavdelingen ved Ila fengsel i Oslo blir rustet opp. Det er ikke klart hvor lenge han blir der.

Ole Martin Aanensen, som er nestleder i NFF i Telemark fengsel, sier at Breivik har så mange krav og klager at behandlingen av dem kunne fylt en hel juriststilling.

– Anders Behring Breivik får alltid førsteprioritet. Alt annet blir nedprioritert, sier Aanensen, som mener at Breivik legger beslag på flere ressurser enn andre fanger.

Fengselsleder Ole Kristoffer Borhaug sier han har stor forståelse for kritikken fra de ansatte. Men han understreker også at alle klager fra de innsatte blir behandlet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag