*Nettavisen* Nyheter.

Fengselsstraff etter MC-ulykke i Bardu

Setermoen (NTB): En 26 år gamle litauisk statsborger er dømt til tre måneders fengsel for grov uaktsomhet i forbindelse med en MC-ulykke i Bardu i april i fjor.

Mannen hadde kjæresten bak på motorsykkelen da han forsøkte å kjøre forbi en semitrailer i 90-sonen på E6 nord for Setermoen, skriver avisa Nordlys.

Mannen bråbremset i panikk da han oppdaget at det kom en bil imot, veltet og skled bortover veien sammen med motorsykkelen og kjæresten før de kolliderte med autovernet. De ble deretter slengt inn på veien igjen hvor de traff den møtende bilen i fronten. Det begynte å brenne i motorsykkelen og det tok fyr i kjæresten som ble stygt forbrent på kroppen og i ansiktet.

Hun har så langt gjennomført ni hudtransplantasjoner. De 30 første dagene på sykehuset skal hun ha blitt holdt kunstig i koma på grunn av de voldsomme smertene. Kvinnen har ikke vært i arbeid etter ulykken, og vil være varig invalidisert.

26-åringen, som selv brakk foten i ulykken, erkjente i retten at han tok en sjanse da han startet forbikjøringen.

I tillegg til fengselsstraff mister mannen sertifikatet i to og et halvt år. Han må også betale 200.000 kroner i erstatning til den brannskadde kvinnen. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.