*Nettavisen* Nyheter.

Fengslene overtar fangetransporten

FANGETRANSPORT: En bil brukt til fangetransport på vei ut fra Ila fengsel med terrorsiktede Anders Behring Breivik til fenglingsmøtet i Oslo tinghus mandag morgen. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Justisminister Anders Anundsen (Frp) har bestemt at fengselsansatte skal overta transporten av fanger som i dag skjer i regi av politiet.

01.05.14 08:12

Oslo (NTB): Ifølge VG vil de første bilene med ansatte fra Kriminalomsorgen rulle ut i politidistriktene Telemark, Vestfold, Søndre og Nordre Buskerud allerede i sommer. Fangetransport i Kriminalomsorgens regi starter i disse distriktene like over sommeren.

– Dette er et av de viktigste grepene vi gjør som raskt kan frigjøre mer politikraft, sier Anundsen til avisen.

Det er en tilleggsbevilgning på 25 millioner kroner fra Justis- og beredskapsdepartementet som finansierer til sammen 40 nye stillinger og nødvendig transportkapasitet. Tidligere har politiet benyttet private vaktselskaper til å frakte innsatte.

Anundsen håper Kriminalomsorgen på sikt skal overta all fangetransport i Norge.

– Det vi starter med like over sommeren er å teste ut en mulig framtidsløsning hvor Kriminalomsorgen overtar fangetransporten fra politiet. Det skal mye til for at ordningen ikke skal bli vellykket. Jeg tror dette er den riktige veien framover, sier Frp-statsråden.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.