RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fengsles etter protest mot forurensning i Kina

Shanghai (NTB-Reuters-AFP): En kinesisk domstol har dømt 16 personer til fengselsstraffer på opp til halvannet år for offentlig uro. Uroen brøt ut under en demonstrasjon mot stadig verre forurensning.

Enkelte av demonstrantene brøt seg inn i og plyndret offentlige kontorer i byen Qidong nord for Shanghai. Demonstrasjonen var ifølge nyhetsbyrået Reuters ett av flere tegn på økende harme over den stadig verre industriforurensningen i Kina.

Ifølge nyhetsbyrået Xinhua ble 13 av de 16 dommene som ble avsagt torsdag, gjort betingede fordi den domfelte hadde tilstått og vist tegn til anger.

Denne vinteren har det vært svært sterk luftforurensning i Beijing og andre steder i Kina.

Myndighetene vil som følge av dette innføre nye og strengere regler for utslipp fra biler. - På grunn av den raske veksten i bilismen, bidrar bileksos i stadig større grad til forurensningen, meldte den kinesiske regjeringen på sine nettsider torsdag.

Utslippene skal reduseres blant annet ved at grensen for innholdet av svovel i bensin og diesel settes ned, het det i meldingen. Når svovel forbrennes, produseres det svoveldioksid, som er et svært forurensende stoff. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere