Gå til sidens hovedinnhold

Fengslet for drapstrusler mot Sandberg og Letnes

En mann er varetektsfengslet for å ha kommet med flere drapstrusler mot Per Sandberg og hans samboer Bahareh Letnes.

Mannen ble varetektsfengslet i to uker i Oslo tingrett tidlig denne uka. Det melder Adressa.

Ifølge fengslingsbegjæringen skal mannen, som er i slutten av 20-årene, ha kommet med gjentatte trusler mot både Letnes og Sandberg.

Lar oss ikke skremme til taushet

Sandberg forteller i et intervju med Nettavisen torsdag ettermiddag at truslene var såpass direkte og spisset at det var naturlig å anmelde saken til politiet.

- Det skal litt til for å skremme oss, men denne gangen var det litt annerledes enn tidligere. For meg var truslene nærmest som at det var opprettet en fatwa (islamsk domsavsigelse red.anm.) mot meg. Mens for Bahareh var det mye mer direkte, at hun skulle drepes ganske snart, sier Sandberg til Nettavisen.

- Hva tror du er årsaken til disse truslene, Sandberg?

- Det er at de ikke tolererer demokrati og ytringsfrihet. Bahareh har vist en utrolig modighet. Man kan gjerne være uenig med hennes ytringer og meninger. Det var trolig det hun sa om Soleimani som fikk det til å bikke over. Hun har mye kunnskap om Soleimani og det som skjer i den sammenheng. Noen har akseptert de meningene så lite at de tyr til drapstrusler. Dette handler om å få oss til å tie ved å skremme oss til taushet. Men de som tror at vi skal holde kjeft, vil bli veldig skuffet i 2020, sier han.

Møtte opp hos politiet

Adresseavisen opplyser at mannen ifølge fengselsbegjæringen skal ha sendt drapstrusler på tekstmelding til Letnes og Sandberg. Han skal også ha møtt opp hos politiet og sagt at han ville drepe Letnes.

Letnes forteller til avisen at saken har preget henne.

- Jeg har ikke gått tur på tre dager. Jeg går vanligvis tur hver dag, men etter dette har jeg holdt meg inne, sier Letnes, som forteller at hun føler seg fanget.

Les også: Bahareh Letnes hyller drept iransk general: – Krigshelt

– Har ikke lyst til å holde kjeft

Letnes frykter at det er flere som ønsker henne vondt etter hennes engasjement i Iran-saken. Nettavisen har tidligere omtalt at Letnes fikk drapstrusler etter at hun hyllet den avdøde iranske generalen Qasem Soleimani på Instagram. Det er ikke kjent om drapstruslene fra mannen i 20-årene er i forbindelse med dette.

- Det er helt jævlig. Jeg har ikke lyst til å holde kjeft. Jeg er ikke laga for å holde kjeft, sier Letnes.

Følg utviklingen i Iran-Irak-konflikten i Nettavisens nyhetstudio her

Den tidligere fiskeriministeren og hans norsk-iranske kjæreste flyttet til Halden i fjor høst.

Mannen skal ha erkjent forholdene, men har tatt betenkningstid når det gjelder spørsmålet om anking eller ei.

Mannens forsvarer, Frode Sulland, forteller at dette skjer i påvente av om han kan få en behandlingsplass i psykiatrien.

Kommentarer til denne saken