*Nettavisen* Nyheter.

Fengslet for trippeldrap

Foto: RALF BERGMAN (Scanpix)

21-åringen som er siktet for drapet på sine to halvsøsken og deres far ble fredag varetektsfengslet.

14.05.10 17:39

Den siktede, 21 år gamle Ragnar Nilsson, kom til fengslingsmøtet I Ångermanlands tingsrätt fredag ikledt grønne bukser og en grønn t-skjorte. På vei inn i retten rykket han til da han så presseoppbudet. Vakten måtte skyve ham på plass. Han virket overrumplet, ifølge Expressens reporter og fotograf.

Undersøkes av psykiater
21-åringen skal nå gjennomgå en omfattende psykiatrisk undersøkelse. Han er mistenkt for å stå bak drapene i Härnösand denne uken. De drepte er 21-åringens to halvsøsken, en 12 år gammel jente og en 15 år gammel gutt. Den tredje er barnas biologiske far.

Det var påtalemyndigheten som krevde en judisiell undersøkelse av siktede, og forsvareren, Fredrik Lindberg, hadde ingen innvendinger.

Stefar fant likene
Barna ble drept i sitt hjem etter at de hadde kommet hjem fra skolen. Faren til de to ble drept da han kom for å ta med jenta på rideskole. Det var barnas stefar som likene.

Den drapssiktede 21-åringen har erkjent drapene i avhør og gjentok dette i fengslingsmøtet fredag, skriver Expressen. Han ble pågrepet i Umeå midt på dagen onsdag, etter 18 timer på flukt.

Levende lys utenfor huset
Moren og stefaren tas hånd om på en psykatrisk klinikk, skriver Expressen. Stefaren ble først pågrepet og mistenkt for drapet, men senere satt fri og er nå helt utenfor mistanke. Utenfor familiens hus er det satt opp levende lys. Familie, venner og andre har samlet seg der i sorgen. Venner av de drepte barna har lagt ned tegninger som en siste hilsen.

- Svært uvanlig
Trippeldrapet har rystet Sverige.

Kriminolog Mikael Rying ved Mittuniversitetet i Sundsvall kaller det en svært uvanlig sak.

- Disse forbrytelsene er svært uvanlige og ofte sterkt koblet til gjerningsmannens familie, sier han til svensk TV 4 om trippeldrap generelt.

De siste 20 årene er det ifølge TV-kanalen begått seks trippeldrap i Sverige. I 2000 tok en mann i Värmland livet av sin kone og to barn. Deretter tok han sitt eget liv. I 2001 tok en man i Göteborg livet av en annen mann på Skånegatan i Stockholm. Da han ble pågrepet kom det fram at han hadde drept to kvinner noen dager i forveien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.