*Nettavisen* Nyheter.

Fengslet i fot-og håndjern

Iført fot-og håndjern ble den syke mannen fraktet fra Tinghuset. Han var for syk til å møte i sitt eget fengslingsmøtet.

27.04.07 13:33

(iBergen.no) Mens dommeren satt og vurderte om mannen skulle fengsles for å truet med å drepe helsepersonell, ble han iført fot-og håndjern, båret inn i politibilen og fraktet til arresten ved politikammeret i Bergen.

I Bergen tingrett ble den psykiatrisk ustabile 27-åringen med 15 dommer bak seg varetektsfengslet i en uke.

- Politiet vil be om å få utlevert hans sykejournaler, med tanke på å få vurdert om han er strafferettslig tilregnelig, sier politiadvokat Elisabeth Deinboll ved Hordaland politidistrikt.

Til lege
Foran fengslingsmøtet i tingretten i fredag hadde politiet fremstilt ham for lege på Legevakten i Bergen.

- Der ble det konkludert med at han kunne fremstilles for fengsling. Men han utagerer voldsomt, og har flere opphold på sykehus, der han er blitt bedømt som psykotisk. Derfor ønsker vi innsyn i hans medisinske journaler, sier Deinboll.

Mannen er nå siktet for å ha kommet med alvorlige drapstrusler mot helsepersonell på Sandviken sykehus.

Politiet begjærte mannen fengslet i fire uker, men fordi han ikke var i stand til å møte selv, satte tingrettsdommeren ned fengslingstiden til en uke.

Ute av stand
Advokat Johan Eide som forsvarer mannen sier at mannen gjentatte ganger kommet med utfall mot seg selv, han er i dårlig form, og ikke i stand til å møte i fengslingsmøtet. Han samtykket i at fengslingsmøtet kunne avvikles uten at han selv var tilstede.

Gjennom sin forsvarer begjærte mannen seg løslatt.

Politiet vil nå prøve å få mannen anbrakt i varetekt i fengselet i Vik i Sogn.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.