RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fengslet i Kina etter å ha søkt lov til å demonstrere

Kinas partileder og president Xi Jinping, her fotografert i Haag mandag, fortsetter å slå ned alle tegn til opposisjon i Kina.
Kinas partileder og president Xi Jinping, her fotografert i Haag mandag, fortsetter å slå ned alle tegn til opposisjon i Kina. (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En domstol i Kina har dømt en mann til fengsel i 18 måneder for oppvigleri etter at han søkte om lov til å demonstrere på årsdagen for Tiananmen-massakren 4. juni.

I år er det 25 år siden massakren i Beijing da demokratibevegelsen våren 1989 ble knust med militær makt.

Den 37 år gamle Gu Yimin søkte i 2013 om å få lov til å demonstrere på årsdagen. Han ble straks pågrepet og varetektsfengslet.

Nå er han dømt til halvannet års fengsel og ytterligere to års tap av politiske rettigheter etter fengslingen, melder menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights in China (HRIC).

Gu er funnet skyldig i «oppvigleri til undergraving av statsmakten», ifølge HRIC.

Gus forsvarer, Liu Weiguo, forteller til HRIC at den tiltalte ble nektet å ta ordet i rettssalen. Menneskerettighetene er garantert i Kinas grunnlov. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere