Gå til sidens hovedinnhold

Fengslingen forlenget for barnedrapssiktede

Oslo (NTB): Politiet er snart ferdige med etterforskningen av saken der en kvinne og hennes britiske ekskjæreste er siktet for drap på kvinnens 15 måneder gamle datter.

Begge de to ble tirsdag varetektsfengslet for ytterligere fire uker av Oslo tingrett. Begge de siktede samtykker til forlenget fengsling.

I kjennelsen fra retten går det fram at etterforskningen nærmer seg slutten. Det gjenstår blant annet et avhør av siktede, som forventes å bli gjennomført om kort tid.

Den 34 år gamle briten ble utlevert til Norge i desember og har sittet i varetekt siden. Ekskjæresten hans, en kvinnelig norsk statsborger på 27 år, er siktet for drap på datteren. Mens kjæresten fulgte med via videosamtale, skal kvinnen ha holdt det lille barnet opp ned i en bøtte med vann til barnet sluttet å puste. Ambulanse ble tilkalt, men jenta døde dagen etter på Rikshospitalet. Moren har hevdet at hun gjorde dette etter råd fra kjæresten for å oppdra jenta.

Etter at det siste avhøret av siktede er gjennomført, vil saken oversendes Oslo statsadvokatembetet og så til Riksadvokaten som kan ta ut tiltale. Det er ventet at en rettssak kan komme opp for retten i løpet av høsten. (©NTB)

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai