Den siktede ble ført inn i rettssalen rett før fengslingsmøtet skulle begynne klokken 12.30, skriver Bergens Tidende. Som varslet ba politiinspektør May-Britt Erstad om at møtet skulle gå for lukkede dører, og hun fikk medhold i dette.

Erstad hadde på forhånd sagt at hun ville be om fire ukers fengsling med brev- og besøksforbud. Kjennelsen er ventet i løpet av lørdag ettermiddag.

– Svært vanskelig

– Han har det svært vanskelig. Det er krevende for ham å være i retten i dag, sa forsvarer Fredrik Verling til pressen etter at rettsmøtet var avsluttet. Han ønsket ikke å kommentere om 40-åringen erkjenner straffskyld

Den dobbeltdrapssiktede mannen ble pågrepet torsdag kveld på adressen han delte med foreldrene sine, et ektepar i 60-årene, på Sotra vest for Bergen. Politiet tror drapene ble begått en gang i løpet av den foregående natten.

Etter pågripelsen ble mannen avhørt, før han ble tatt hånd om av helsevesenet.

– Vi har bedt psykiatere starte undersøkelser for å avklare om han var tilregnelig. Denne undersøkelsen er påbegynt, sa politiinspektør Erstad på en pressebrifing fredag.

Få detaljer

Politiinspektøren sa videre at politiet har begynt å danne seg et godt bilde av hva som har skjedd, og hvordan og når ekteparet ble drept.

– Samtidig er det så tidlig at vi ikke har låst oss til noen teorier, og vi etterforsker fortsatt bredt, la hun til.

Politiet har vært forsiktige med å gi ut detaljer om saken og begrunnet det med hensynet til etterforskningen, blant annet avhør som ikke er gjennomført ennå.

(©NTB)