*Nettavisen* Nyheter.

Fengslingsmøte for trippeldrapssiktet

Foto: (Scanpix)

Idag fremstilles den trippeldrapssiktede 30-åringen for varetektsfengsling.

07.11.13 07:31

Sidsel Isachsen fra Hordaland politidistrikt stiller som påtaleansvarlig på vegne av Sogn og Fjordane politidistrikt. Politiet vil be om fire ukers varetektsfengsling, samt at fengslingsmøtet blir lukket for presse og publikum, skriver Bergens Tidende.

Den drapssiktedes forsvarer Fredrik Verling sier til NRK at han ikke skal ha nye møter med sin klient før møtet. Det var tidlig torsdag morgen uklart om 30-åringen selv skal møte i retten.

- Det blir avgjort i dag om han skal være med, blant annet etter at det er gjort henvendelser til sykehuset og ham, sier Verling.

Den trippeldrapssiktede mannen er innlagt ved Psykiatrisk klinikk ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen, også kjent som Sandviken sykehus. Verling sa onsdag kveld til NTB at han tidligere på ettermiddagen hadde møtt sin klient.

- Jeg har hatt en kort og grei samtale med ham. Han er høflig, rolig og vennlig i samtalene med meg, sa Verling onsdag.

Verling hadde da ennå ikke fått snakket med 30-åringen om drapene som skjedde på bussen fra Valdresekspressen i Årdal mandag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Scanpix)

- Drapskniven kan ha blitt kjøpt i Årdal
Politiet fant en kniv inne i bussen fra Valdresekspressen, der 19 år gamle Margaret Molland Sanden, 55 år gamle Arve Kvernhaug og 53 år gamle Brahim Khouya ble funnet drept mandag kveld. Politiet utelukker ikke at kniven er drapsvåpenet og skal nå undersøke opplysninger om at den kan ha blitt kjøpt i Årdal før drapene, skriver Dagbladet.

- Jeg kan bekrefte at politiet har fått opplysninger om at gjerningsmannen kjøpte en kniv i Årdal før drapene. Dette er noe vi nå etterforsker, sier regionlensmann Åge Løseth.

Tirsdag gjennomsøkte politiet boligen hvor 30-åringen bodde i Øvre Årdal.

- Vi undersøkte blant annet rommet hans, i håp om å finne spor eller opplysninger der som kan kaste mer lys over saken. Vi tok med en del ting derfra som vi vil gjennomgå, sier Løseth.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.