RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fengslingsmøte bak lukkede dører for drapssiktet hushjelp

Oslo (NTB): Mot forsvarerens ønske fikk politiet Oslo tingretts medhold i ønsket om lukkede dører under fengslingsmøtet mot den 60 år gamle kvinnen som er siktet for drap på Pål Stener Johannessen.

Fengslingsmøtet startet tirsdag formiddag. Kvinnen ble fengslet første gang 26. mars og har siden sittet innesperret med brev- besøk og medieforbud mens politiets etterforskning har pågått. Tirsdag varslet politiet at de vil be om fire nye uker i varetekt for hushjelpen som er siktet for å ha drept den 90 år gamle mannen hun stelte for i en årrekke.

- Hun avviser på sterkeste siktelsen og tar dette forferdelig tungt. Hun mener hun ikke har gjort noe galt i det hele tatt, uttalte kvinnens forsvarer, advokat Øystein Storrvik til NTB før forhandlingene om varetekt begynte.

Selv ønsket forsvareren at spørsmålet om videre varetekt skulle gå for åpen rett, men politiet motsatte seg dette og fikk rettens medhold. Fra før er de fleste opplysningene fra etterforskningen klausulert slik at heller ikke den siktede kvinnen vet hvilke opplysninger politiet har samlet inn.

Torsdag 14. mars ble den 90-årige mangemillionæren funnet død i sin leilighet på Frogner i Oslo, og politiet mener han skal ha blitt kvalt mellom klokka 1 og 2 samme natt. En ukes tid senere ble den 60 år gamle kvinnen pågrepet og siktet for forsettlig drap. Motivet for drapet skal ha vært at offeret hadde testamentert mye av sin formue til hushjelpen, men at han kort tid før han døde ville ta kvinnens navn ut av testamentet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere