*Nettavisen* Nyheter.

Ferge sank utenfor Sør-Korea - over hundre savnet

SYNKER: Over hundre mennesker er savnet etter at en ferge gikk ned utenfor sørkysten av Sør-Korea. De fleste  passasjerer om bord er elever på en videregående skole. Foto: Yonhap (Reuters)

Flere fartøyer og helikoptre fra den sørkoreanske kystvakten deltar i redningsaksjonen.

16.04.14 07:33

Over hundre mennesker er fortsatt savnet etter at en passasjerferje gikk ned utenfor kysten av Sør-Korea onsdag, ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

To personer er så langt bekreftet omkommet. Om lag 475 mennesker var om bord da ferja begynte å ta inn vann, og av disse er 386 bekreftet reddet, ifølge den sørkoreanske regjeringen.

De fleste passasjerene på ferja er elever fra en videregående skole utenfor den sørkoreanske hovedstaden Seoul. En ansatt på skolen opplyser at alle de 338 elevene og lærerne som var på skipet, er reddet. Men dette er foreløpig ikke bekreftet av andre kilder.

Måtte hoppe i sjøen

Passasjerferja befant seg utenfor den sørvestlige delen av Korea-halvøya, og et stort antall fartøyer og helikoptre deltar i redningsaksjonen.

Etter at ferja la seg over på siden, skal passasjerene ha fått beskjed om å hoppe i sjøen.

– Vi har fartøyer fra kystvakten, handelsskip og helikoptre i området som deltar i redningsaksjonen, la han til.

Sør-Koreas president Park Geun-hye har bedt alle tilgjengelige fartøyer og spesialtrente dykkere om å dra ulykkesstedet for å bidra i redningsaksjonen

Kraftig dunk

Ferja var på vei fra Incheon på vestkysten til øya Jeju da den fikk problemer. Elevene på ferja skulle til Jeju på skoletur.

– Vi hørte et kraftig dunk, og så stanset skipet, forteller en passasjer på telefon til TV-stasjonen YTN.

Skipet fikk kraftig slagside, og dem som var om bord, fortalte at de måtte holde seg fast for ikke å falle over ende.

Pårørende samlet seg onsdag ved skolen til elevene som var om bord på ferja. Det oppsto kaotiske scener da foreldre ropte til de ansatte og desperat forsøkte å ringe barna sine.

– Datteren min sier hun ble reddet sammen med ti andre elever. De forteller at de hoppet i vannet før de ble reddet, sier en kvinne til YTN. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag