RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ferie overvinner kjedsomheten

Nye opplevelser er veien ut av kjedsomheten.

(SIDE2): En ny undersøkelse fra Australia viser at 83 prosent av de spurte kjedet seg i hverdagen. Reise er en ypperlig måte å takle problemet på.

Gå i balanse
- Livet handler om balanse og en del av det er å glede seg over opplevelser og skaffe seg fantastiske minner, forklarer Jacqueline Hellyer fra Indigo Coaching til AAP.

- Investeringer i livserfaringer, på lik linje med å oppnå suksess gjennom materialistiske eiendeler, er essensielt, hevder hun.

63 prosent av de spurte mente at de ikke levde livet fullt ut, fordi de ikke har råd. På spørsmål hva de ville brukt 10.000 australske dollar på (litt over 53.000 norske kroner), svarte en tredjedel at de ville heller bukt pengene på en ferie enn å betale ned på gjeld.

Reiseliv i forandring
Mye tyder på at folk gjør nettopp feriedrømmen til virkelighet. Billigere reiser og mulighetene på nettet gjør at flere kaster seg på lengre eller kortere turer.

- Måten folk reise på har forandret seg. De gjør ting mer spontant, kaster fra seg alt og blir borte en helg, fastslår Adam Johnson, hos lastminute.com, selskapet som har bestilt undersøkelsen fra Pure Profile.

Han mener mulighetene og tilbudene som ligger på nett gjør det enklere for folk å velge en destinasjon og så bestille reisen. Dette skjer 24 timer i døgnet og sju dager i uken.

- Vi ser også en kortere gjennomløpstid fra billettene bestilles til avgang. Nå å ligger det på et gjennomsnitt på 11 dager for en reise på to døgn, sier Johnson.

Les også:

Lavpris verden rundt

Storbyferie er miljøverstingen

Åpner for billigbilletter til USA

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere