*Nettavisen* Nyheter.

Ferien du virkelig kan skryte av

Og det bør du vel kunne gjøre når den koster 12 millioner?

(LXUS.no) Det er vel ingen stor hemmelighet at de som valgte å legge ferien utenlands trakk det lengste strået i år. Og når vennene dine kommer hjem med lekker brunfarge, solbleket hår og feriebilder av hvite strender og turkisblått hav, er det ikke alltid like fristende å fortelle at du har sittet på hytta blant oljesøl og tordenbyger og lagt kabal i tre uker.

For at ikke dette skal gjenta seg til neste år, kan du jo begynne å booke sommerferien for 2010 allerede nå, Og dersom du virkelig vil imponere venner og familie med dine feriebilder neste år, er det én ferie ingen andre vil greie å matche - i hvert fall hva pris og jåleri angår.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ HESTERYGGEN: Luksusferien tar det i fotsporene til den mongolske herskeren Kublai Khan. Foto: MICHAEL REYNOLDS (SCANPIX)

LES OGSÅ:
10 ferier du virkelig kan skrive hjem om
Dette er verdens beste hotell
Verdens dyreste hotellrom
De hemmelige hotellperlene

Urban Nomads planlegger nå lanseringen av "verdens mest luksuriøse reise" - og kanskje er det overflødig å nevne at det også er verdens dyreste reise. Prislapp? 12 millioner kroner.

Jegerens drøm

Ferietilbudet vil bli lansert under en messe i Abu Dhabi i september, og ifølge Luxury Launches vil reisen blant annet kombinere temaer som ridning og jakt. I et forsøk på å gjenskape jaktekspedisjonene til Kublai Khan får de reisende blant annet eventyr på hesteryggen gjennom vestre deler av Mongolia.

Med på følget er blant annet en prisvinnende filmregissør som er lommekjent i området, lokalbefolkning, ørnejegere, jaktfalktreere og en berømt maler som vil forevige din ferd gjennom Mongolia i vakre oljefarger.

Derfra går ferden nordover i landet, hvor man kan studere mongolske rensdyrs aktiviteter - også denne gang fra hesteryggen.

Utsøkt luksus

Virker dette litt for Lars Monsen-inspirert for din smak? Fortvil ikke - hele opplevelsen er selvfølgelig designet med luksus og komfort i tankene.

Hele reisen gjennom Mongolia vil foregå i privajet og gjestene vil hele tiden ha selskap av en privatkokk og butler. Boforholdene skal også være luksuriøse.

Turen begynner i Beijing, hvor gjestene blir innlosjert i presidentsuiten på Park Hyatt Beijing og i en privat villa ved den kinesiske mur.

Om du likevel ikke føler at dette er turen for deg, finnes det imidlertid andre ferier å skrive hjem om . Hva med en av disse fire feriene til syv millioner kroner?

Har du et luksustips?Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.