RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feriens beste reisekamerat

Sist oppdatert:
Eventyrspillet «Another Code» til Nintendo DS er din beste venn på sommerens lange turer.

Hukommelsen er noe de fleste av oss tar for gitt. De viktigste hendelsene i livet sitter spikret, og du har ingen grunn til å tvile på det hukommelsen serverer. Men hvis du har hull så store at du ikke kan være sikker på hva som har skjedd, hva skal du tro da? Det er bare ett av de mange spørsmålene eventyrspillet «Another Code: Two Memories» stiller og prøver å svare på.

Historien begynner med at Asheley og tanten hennes, Jessica, ankommer en øy med en tragisk forhistorie. Da moren til Ashley ble drept for 11 år siden, overlot faren hennes henne til Jessica og forsvant. Nå vil han treffe henne igjen. Men det er lettere sagt enn gjort, for det går ikke mange minuttene fra de ankommer og til ting begynner å skje.

Fortellingen er spennende og uforutsigbar. Du vet skjelden hva som kommer til å skje. Når den har satt seg, blir du fullstendig hektet og det eneste som står i hodet på deg er å komme deg til neste scene. Desverre blir den ellers så gode historien sjenert av dårlig dialog. Oversetterne har ikke gjort en nevneverdig god jobb, det er mye «Oh my!» og ulike navn. I et spill med så mye tekst som «Another Code» er det synd og veldig ødeleggende.

Spillet foregår ute på øya og inni et svært herskapshus. Omgivelsene er vakre å se på. Den øverste skjermen viser nydelige 2D-bilder av det du ser eller den du snakker med. Skjerm to benyttes til interaktive formål, det er der selve spillet foregår.

«Another Code» krever at du holder øye med begge skjermene på en gang. Dukker det opp noe interresant, zoomer bildet på den øverste skjermen inn og du kan velge å ta en nærmere titt på den nedre skjermen. Disse nærbildene inneholder gjenstandene du skal plukke opp og oppgavene som skal løses.

Disse er ofte like det vi har i sett andre eventyrspill, men omtrent alle utnytter maskinvaren på en eller annen måte. De simpleste oppgavenr lar deg for eksempel bruke den trykksensistive skjermen til og rotere bilder, mens de litt mer avanserte blant annet krever at du klapper sammen maskinen.

Uheldigvis er ikke vanskelighetsgraden på disse veldig høy, og en litt erfaren eventyrspiller ler av det meste spillet kaster mot han/henne. Men som i alle eventyrspill, det er lett å kjøre seg skikkelig fast. Det å komme seg gjennom hele spillet vil for de fleste ta et sted mellom seks og åtte timer. Ikke imponerende høyt, men når du legger til at «Another Code» godt kan spilles om igjen, blir levetiden plutselig meget god.

«Another Code: Two Memories» er det første skikkelige DS-spillet siden «Super Mario 64 DS». Det kunne godt vært litt lenger og dialogen mye bedre. Men på tross av det griper historien fatt i deg og du gir deg ikke før alt er over. En eventyrlig reisekamerat på sommerens lange turer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere