RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feriepengene sitter løst i øst

Sist oppdatert:
Øst-Europa frister som aldri før. Det viser denne sommerens rekordhøye norske pengebruk i denne delen av verden.

(SIDE2): – Aldri har vi brukt kort så mye i Øst-Europa som vi gjorde i sommer. Land som Latvia, Litauen, Bulgaria, Polen og Kroatia har mottatt minst en tredel mer norske turistpenger enn det de gjorde i samme periode i fjor, sier Thomas Midteide, informasjonssjef i Teller, i en pressemelding.

Økt kortbruk

Nordmenn la igjen nærmere 700 millioner kroner i Øst-Europa i sommer. Her har kortbruken økt med sju prosent sammenliknet med fjoråret.

Latvia er landet som har økt mest, med hele 180 prosent fra i fjor. Kroatia og Polen er de landene hvor flest penger ble lagt igjen, med henholdsvis 146 og 118 millioner kroner.

Pengebruken kommer som en naturlig følge av at nordmenn har fått øynene opp for de østlige delene av Europa.

Nye reisemønster
– Flere direkteavganger, lavere priser og lyst etter å oppleve nye destinasjoner gjør at stadig flere nordmenn ferierer øst i Europa, sier Anne Grete Ellingsen, informasjonsdirektør i Norwegian.

Flyselskapet har vokst mye i øst, både i antall avganger og destinasjoner. De nye rutene har vist seg å være svært populære. Nordmenns reisemønster har endret seg i løpet av de siste tiårene.

– Tidligere reiste vi til Gran Canaria, og var fornøyd med det. Senere begynte nordmenn å kjøpe seg hus i Italia og Frankrike, og nå er det flere som har fått øynene opp for Øst-Europa, mener Ellingsen.

Her finner du mer ferie- og reisestoff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere