Ferietips for Trondheim

Skal du på ferie til en norsk by i sommer? Trondheim er mye mer enn Nidarosdomen.

10.07.06 09:12

På vår runde med ferietips til de største norske byene er turen kommet til vikingkongens by og Norges historiske hovedstad. Lenker til flere byer finner du nederst i saken.

En båttur ¿

¿ til Munkholmen bør være obligatorisk. Hit drar byleie trøndere for å komme bort fra asfaltjungelen og nyte litt god sjøluft. Ta med badedrakt og piknikkurv, men husk at øya er rik på historie og historier om munken.

Festningen ¿

¿ gir deg over et passende overblikk ned på bartebyen. Kaféens vafler kan anbefales på det varmeste.

Dromedar ¿

Klikk på bildet for å forstørre.

Den norske Kongekronen utstilt i regaliehvelvene i Artilleribygningen i Erkebispegården i Trondheim. Foto: (Scanpix)

¿ kan by på moderne kaffekunster flere plasser i byen, men den på Bakklandet er spesielt hyggelig og intim. Trondheim er virkelig et møtested mellom gammelt og nytt, så gå over Bybroa ved Nidelva og avslutt turen gjennom denne vakre delen av byen på nevnte kaffebar.

Vitensenteret ¿

¿ reklamerer med aha-oppleveler som bør appellere til både ung og gammel. Her er det både en eksperimentklubb og et oppfinnerverksted for de som liker å stille spørsmål og få svar.

Kunstindustrimuseet ¿

¿ er også rette plassen å besøke for mer lærdom og viten. Her kan man bivåne regalier fra en hel verden. I anledning av kroningsjubileet har Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum hentet inn 79 kopier av kroner, men også 23 originalobjekter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Foto: Arash A. Nejad / SCANPIX)

Nidelva ¿
¿ kan i tillegg til sine promenader ned mot sentrum, by på ørretfiske. Elva regnes som en av de beste lakse- og innlandsfiskeelver i landet, og fiske foregår også midt i byen. Trondheim Omland Jakt- og Fiskeadministrasjon (TOFA) administrerer fiskekortordning i Nidelva.

Solsiden ¿

¿ har blitt en folkelig suksess for byen. Her drikker folk både øl og lettøl både sent og tidlig. Trønderne liker dette havneområdet mye bedre enn alternativet i Oslo - Aker Brygge.

Les også:

Ferietips for Oslo

Ferietips for Bergen

Ferietips for Tromsø

Ferietips for Stavanger

Les flere saker om ferie og reise her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.