Gå til sidens hovedinnhold

Ferietrafikken i gang: – Her er det full stopp

Skal du legge ut på årets sommerferie-tur i ettermiddag? Ja, da er du mest sannsynlig ikke alene.

I ettermiddag setter ferieturistene bilen, som er fylt opp med bademadrasser og solstoler, i gir for å legge ut på ferietur. Vegtrafikksentralen forventer derfor mye trafikk.

– Da er fellesferien i gang! I den forbindelse forventer vi mye trafikk i dag, særlig på E18 sørover. Dette fører til tett trafikk og stedvis saktegående køer på strekningen, opplyser Vegtrafikksentralen om fredag.

Den nøyaktige datoen for når fellesferien i år starter er mandag 12. juli. Siden det er helg i forkant, går de som har fellesferie ut i ferie etter jobb fredag. Den varer frem til fredag 30. juli.

Kø flere steder allerede

Til Nettavisen sier trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen i Oslo, Christofa Key-Nilsen at storutrykket allerede har startet.

– Kødannelsen har startet. Det er allerede endel kø ut av Oslo, spesielt på E18 vestover, sier hun til Nettavisen.

Også på E6 begynner veien å fylle seg opp av ferietrafikanter. Klokken 13.49 melder Vegtrafikksentralen om tett kø på E6 inngående ved Helsfyr etter at et vogntog stanset.

– Det er også en god del trafikk nordover på E6, så trafikken har helt klart startet, sier trafikkoperatøren og fortsetter:

– Trafikken vil nok øke på utover ettermiddagen og kvelden før det letter igjen, sier Key-Nilsen.

– Hold øynene på veien

Klokken 13.20 melder Oslo politidistrikt om et trafikkuhell med to biler involvert på E18 ved Strand i Bærum. Uhellet fører til at midtre felt var stengt inn mot Oslo.

Det har også Vegtrafikksentralen fått med seg.

– Vi har et trafikkuhell på E18 inngående. Det har ført til at biler på vei ut også bremser forbi, sier hun.

Hun har derfor en klar oppfordring til alle som skal ut i trafikken fredag.

– Følg med i trafikken, følg med på køen du er i og hold filen din, sier Key-Nilsen.

Klokken 14 melder Vegtrafikksentralen Øst at det har oppstått problemer på E18 i Operatunnelen også.

– I retning mot Askim: Midtre felt er stengt pga. stanset kjøretøy. Forsinkelser må påregnes, skriver dem på Twitter.

En halvtime er veien åpen for trafikk, men det rapporteres fortsatt om mye kø på strekningen.

Full stans på E18 i Larvik

Klokken 14.30 melder Sør-Øst politidistrikt om at det har vært en mindre trafikkulykke mellom en personbil og en bobil på E18 sørgående ved Larvik.

– Personbil som har kjørt i bakskjermen på en bobil. Trafikken går greit forbi på stedet. Omfang forøvrig uklart pr nå, skriver Sør-Øst-politiet på Twitter.

Nettavisens reporter Morten Karslen står i kø på E18 ved Larvik. Han sier at trafikken ikke flyter greit forbi og at det er full stans på stedet.

– Her er det full stopp. Det er mulig det bare er en liten hendelse eller ulykke, men det er bortimot full stopp for oss, sier Nettavisens reporter Morten Karlsen.

Sparkesyklist i E16-tunnel

På E16 i Bjørnegårdtunnelen retning Sollihøgda rapporterer Vegtrafikksentralen om at det er mann på sparkesykkel inne i tunnelen.

De ber derfor trafikanter om å være oppmerksomme på mannen på sparkesykkel langs veien.

Saken oppdateres.