RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fersk antiterrorgruppe avdekket terrortrusselen

Sist oppdatert:
Det var den nyopprettede antiterrorgruppen Felles kontraterrorsenter (FKTS) som avdekket terrortrusselen mot Norge, skriver Bergens Tidende.

Senteret startet opp driften i februar i år og betjenes av ansatte fra både PST og Forsvarets etterretningstjeneste.

Allerede i begynnelsen av juni opplyste PST-sjef Benedicte Bjørnland at senteret i første halvår har gjennomført analyser av trusselen fra norske fremmedkrigere i Syria.

Verken hos PST eller i Forsvaret ønsker man å gi nærmere opplysninger om arbeidet som førte til terroralarmen.

- På generelt grunnlag samarbeider Etterretningstjenesten tett og godt med PST, særlig gjennom Felles kontraterrorsenter. De har hatt et godt samarbeid lenge, også i denne saken, sier pressetalsmann Eystein Kvarving for Forsvarssjefen til avisen.

Senteret offentliggjorde 18. juni en rapport om norske fremmedkrigere i Syria. Ifølge rapporten finnes det bekreftet informasjon om at omtrent 50 personer fra Norge har reist til Syria siden konflikten blusset opp.

«FKTS vurderer at de mange norske fremmedkrigerne skjerper terrortrusselen mot Norge og norske interesser ved at de kan få økt intensjon og kapasitet til å utøve terror gjennom sitt opphold i Syria», heter det i rapporten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere