Det forskes på mye under pandemien. Svært mye.
Siste nytt på munnbind-fronten er at munnbind gjør menn mer attraktive. Det synes 43 kvinner som har deltatt i en studie utført ved Cardiff University’s School of Psychology.
I studien rangerte kvinnene menn uten munnbind, med medisinsk munnbind, med tøymunnbind og med en bok foran det området et munnbind dekker, på en skala fra 1-10. De lyseblå, medisinske munnbindene slo best an.
Les også: Endelig er skjenkestoppen over: – Utrolig deilig
Resultatene er publisert i tidsskriftet Cognitive Research: Principles and Implications.
– Forskning utført før pandemien viste at medisinske munnbind reduserte attraktiviteten – så vi ønsket å teste om dette hadde endret seg etter at ansiktsdekning ble vanlig, sier doktor Michael Lewis til universitetets sider, og legger til at de også ville undersøke om typen munnbind hadde noe å si.
Les også: Her er det slettes ikke over: Setter nye skrekkelige rekorder
– Vår studie antyder at ansikter anses som mest attraktive når de dekkes av medisinske munnbind. Dette kan skyldes at vi er vant til at helsepersonell bærer blå munnbind, og nå forbinder vi disse med mennesker i omsorgs- eller medisinske yrker. I en tid hvor vi føler oss sårbare, kan vi finne det å bære medisinske munnbind betryggende og dermed føle oss mer positive overfor brukeren, tror forskeren.
Les også: Regjeringen ba om veldedighet. Nå kommer skatteregningen: – Høyst umoralsk
– Vi fant også at ansikter anses som betydelig mer attraktive når de dekkes av tøymunnbind enn når de ikke er dekket. Noe av denne effekten kan være et resultat av at man skjuler uønskede trekk i den nedre delen av ansiktet – men denne effekten var til stede for både mindre attraktive og mer attraktive mennesker, sier Lewis.
Forskningen ble utført i februar 2021, syv måneder etter at munnbind ble obligatorisk i Storbritannia.
– Resultatene strider mot den pre-pandemiske forskningen, der det ble antatt at munnbind fikk folk til å tenke på sykdom og at personen burde unngås, sier Lewis.
Les også: Forrige gang havnet øl til millionsummer i sluket - denne gangen var bransjen forberedt
Munnbindbrukere og munnbindfornektere blir oppfattet ulikt, tror forskeren:
– Dette er relatert til evolusjonspsykologi og hvorfor vi velger partnerne vi gjør. Sykdommer og tegn på sykdom kan spille en stor rolle i valg av ektefelle – tidligere ville alle tegn på sykdom vært en stor turn-off. Nå kan vi observere et skifte i psykologien vår, slik at munnbind ikke lenger fungerer som et kontamineringssignal, avslutter han.