*Nettavisen* Nyheter.

Fersk test viser at 2,7 millioner personer i New York kan være smittet

New York guvernør Andrew Cuomo presenterte testresultatene på en pressekonferanse torsdag.

New York guvernør Andrew Cuomo presenterte testresultatene på en pressekonferanse torsdag. Foto: Facebook

En antistofftest viser at 13,9 prosent av de testede i New York var smittet.

23.04.20 21:22

NEW YORK (Nettavisen): Det opplyste NY-guvernør Andrew Cuomo på en pressekonferanse på torsdag. Se pressekonferansen nederst i saken.

Testresultatet var basert på prøver fra folk over hele staten New York, som har rundt 19,4 millioner innbyggere.

Les: I New York er ansiktsmasker den nye normalen - nå advarer smittevernekspert også mot å håndhilse

Det betyr at man antar at 2,7 millioner personer i New York er blitt smittet. Med 15.000 dødsfall i staten, tilsvarer det en dødsrate på 0,5 prosent, opplyste Cuomo på pressekonferansen.

Les: Kona ville arvet mareritt-gjelden dersom han døde av koronaviruset

Testen er basert på 3000 tilfeldige mennesker som ble testet for antistoffer for å se om de hadde hatt koronaviruset. Testene ble gjort rundt om på dagligvarebutikker og shoppingsteder i 19 fylker og på 40 forskjellige lokasjoner.

- De ble smittet for tre uker siden, for fire uker siden, for fem uker siden, for seks uker siden, men de hadde viruset, de utviklet antistoffene og de er nå friske, sier Cuomo.

Klikk på bildet for å forstørre. Testene viste at 21,2 prosent i New York City var smittet.

Testene viste at 21,2 prosent i New York City var smittet. Foto: Facebook

Tallene for New York City var de høyeste - de viste at 21,2 prosent var smittet. Hvis tallene stemmer, kan det bety at så mange som 1,7 millioner personer i NYC er smittet. 8,4 millioner mennesker bor i New York City.

Ferske tall viser at 9,944 personer er bekreftet døde av viruset i staten New York, mens man antar at ytterligere 5,052 personer har dødd av koronaviruset, skriver Daily Mail.

Mer enn 250.000 personer er bekreftet smittet i staten New York. Legen Oxiris Barbot, som er New York City Health Commissioner, sa på torsdag at hun regner med at nærmere en million innbyggere i New York City er smittet. Mer enn 147.000 personer i New York City har så langt testet positivt, viser tall fra Johns Hopkins University.

Klikk på bildet for å forstørre. Lederen for Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, og flere andre representanter gikk med masker, da de samlet seg i Representantenes hus på torsdag.

Lederen for Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, og flere andre representanter gikk med masker, da de samlet seg i Representantenes hus på torsdag. Foto: Handout via Reuters

Utfordringen i New York nå er å oppskalere testkapasiteten.

- Vi vil reservere testing for de individer som virkelig er syke nok til å være på sykehuset. Når det er sagt, vil det ikke overraske meg om vi på et tidspunkt antagelig har nær en million New Yorkere som har blitt utsatt for Covid-19, sier Barbot ifølge CNBC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag