RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fest flatskjermen riktig

Sist oppdatert:
Flatskjermen du kjøpte til jul må henges opp riktig. Ikke bare for å få best mulig bilde, men også for at den ikke skal falle ned.

En flat-tv kan spare plass i stuen. Både fordi den er mindre enn en tradisjonell tv, men også fordi den kan henges på veggen. For maksimal effekt må den derimot henges opp korrekt.

- Halvparten av dem som kjøper flat-tv, ønsker å henge den på veggen, men de færreste gjør det. Det er nok mange som ikke tør henge opp et tungt fjernsynsapparat selv, forteller lyd- og bildesjef Alf Leifseth i Expert til Newswire.

Henges for høyt
- For at kvaliteten på det du ser skal bli best mulig, er det viktig at skjermen henger i riktig høyde. Når du sitter i sofaen skal du ha bildet rett foran deg. Du får lett kink i nakken om du må sitte og kikke opp på en spillefilm, sier Leifseth.

En tv på mellom 37 og 42 tommer bør ikke monteres høyere enn 70-75 centimeter over gulvet. Har du en mindre tv bør du føle deg litt fram.

Kan falle ned
Det viktigste er at tv-en blir hengende fast og ikke faller ned.

- Du må vite at tv-en har god bæring i veggen. En plasma-tv veier 40-50 kilo, og du bør bruke fire til seks treskruer på ti centimeter. I en betongvegg trenger du færre skruer, sier Leifseth.

Vær spesielt forsiktig hvis du har gipsvegg.

- Det kan være direkte utrygt å henge en plasma-tv på en slik vegg, advarer Leifseth.

LCD lettere
LCD-skjermer er lettere enn plasma, men heller ikke de er bygd for gipsvegger.

- Skal du først henge en tv på gipsvegg, må du være sikker på at du treffer stenderne. Ta gjerne kontakt med en snekker for å få hjelp eller råd, anbefaler Leifseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere