Gå til sidens hovedinnhold

Fest for lesehester

Deichmanske bibliotek på Oppsal og Bøler oppfordret også i år barn til å benytte sommeren til å lese. Fredag ettermiddag var det fest med is, brus, boller og forfatterbesøk.

Oppsal: I hele sommer har barn og unge lagt veien til de to bibliotekene og båret hjem bøker. På et lite, gult kort har de kunnet skrive inn etter hvert som de har lest en bok, og fem registreringer kvalifiserte til

å få være med på lesefesten fredag.

Godt over 150 kunne komme, og det var trangt i Oppsal-bibliotekets store rom. Her var det om å gjøre å sikre seg sitteunderlag, og noen var så tidlig ute at de fant seg en bok å lese i inntil arrangementet begynte kl. 16.

Lokalmiljøet hadde sagt seg interessert i å være med på spleiselaget slik at det både vanket is, boller og drikke. Bøler Biblioteks Venner kom med økonomiske midler.

Alle de unge lesehestene hadde fått med seg at det skulle komme en forfatter. Men hvem?

Ikke alle kjente han av utseende, men da de ble fortalt at han heter Arne Svingen, nikket de gjenkjennende.

Først ble de tatt med inn i hans store verden av barnebøker og så var det høytlesing. Sjelden er det så stille når så mange unge er samlet. Den berømte knappenålens fall kunne lenge vært hørt.

Og så var det film og servering.

Om lese-invitasjonen fra bibliotekene bare ble til et reaksjonsblaff i sommer? Å neida, mange av lesehestene tok med seg noen bøker da de gikk hjem fra festen fredag. Mange kommer hver uke, ja, noen oftere for å finne seg nye bøker å pløye - alt fra de tynne og lettleste til de tykke som for eksempel Harry Potter.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn