RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fest på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Oslo Børs har en kraftig opptur tirsdag. Året hittil har gitt en av de kraftigste oppgangene i moderne tid. I USA har Dow Jones-indeksen i dag vært over 10.000 for første gang på halvannet år
Les også: Avanse venter på januar-opptur

Oslo Børs Hovedindeks passerte tirsdag ettermiddag 166 poeng, og er på vei mot årets høyeste notering, og dermed den høyeste noteringen siden forsommeren i fjor.

Klokken 15:45 er Oslo Børs hovedindeks opp 1,5 prosent til 166,1 poeng.

Hittil i år har børsen steget 44 prosent. Fra bunnen i februar er oppgangen hele 68 prosent. Året er dermed på vei til å bli blant de beste i moderne børshistorie, som i Norge regnes som 20 år.

De aller fleste tungvekterne stiger i dag. Telenor, som har svært mange aksjonærer, etter sin børsnotering for et par år siden, er opp 2 prosent til 44,20 kroner, noe som betyr at de som deltok i emisjonen har en OK gevinst, mens de det meste av tiden har ligget i minus.

DnB Nor er opp 3 prosent til 44,30 kroner.

Men aller mest stiger Gyldendal i dag. Aksjen er opp 37 prosent i dag til 315 kroner, etter at Trygve Hegnar varsler et bud på 300 kroner pr. aksje for forlaget, hvor hovedaksjonær Erik Must ikke vil ha ham i styret. Det er dermed tydelig at enkelte investorer håper på et enda høyere bud på forlagshuset.

Oppgangen på børsen er i tråd med utviklingen ute i Europa i dag, og skjer selv om dollaren har svekket seg den siste tiden. Det er normalt negativt for Oslo Børs, hvor mange av de tyngste selskapene har sine inntekter i dollar, enten det er oljeselskaper eller rederier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere