RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Festbremsen Mario

Sist oppdatert:
«Mario Party Advance» er ikke det dummeste du kan kjøpe, men det er ikke så langt unna heller.

«Mario Party»-serien er en spillserie du enten elsker eller hater. Noen faller pladask for småspillene og moroa de leverer når det er mennesker som konkurrerer om førsteplassen. Andre ser litt stygt på dem, tenker at Mario ikke er som før og lurer på hva gruppe en egentlig tenker med.

Hjertet i «Mario Party Advance» er et stort brett med en rekke ulike ruter. I hver eneste omgang ruller du en terning og flytter deg så mange steg som den tillater. I tillegg til ruter som gir deg flere eller færre kast, lar enkelte deg spille minispill eller utføre små oppdrag (som å kjøpe noe på butikkene).

Er du alene, går minispillene som oftest ut på å klare et eller annet mål innenfor en tidsfrist eller før pengepungen er tom. Med flere spillere er det den av dere som gjør det best som vinner. Blant annet skal dere (du) konkurrere om og samle kaniner, få høyest mulig poengsum på skrapelodd og samle apekatter med en robåt.

På papiret høres det kanskje festlig ut, men virkeligheten er en annen. Ingen av småspillene er spesielt artige, de aller fleste plassere seg i «Kjedelig»-kategorien. Det eneste du tenker på er at «Wario Ware»-spillene byr på en utrolig mye bedre opplevelse og har småspill som banker disse sønder og sammen.

Men heldigvis redder flerspillermodusen den raskt synkende skuta som er «Mario Party Advance». Enkelte spill lar dere være flere på samme maskin mens andre krever at dere har hver deres. Finner du noen andre å spille med, går spillet fra dørgende kjedelig til ok tidsfordriv.

Dørgende kjedelig hører hjemme nederst på skalaen. Ok er på midten. «Mario Party Advance» er ikke det dummeste du kan kjøpe hvis du kjenner noen som allerede har det. Har du ingen å spille med, vel, ikke kom her å si at vi ikke advarte deg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere