Gå til sidens hovedinnhold

Festdag på forskudd

Nordskrenten borettslag på Holmlia blir 25 år i november. Jubileet ble feiret i helgen.

Holmlia: Det er nemlig bedre festvær i september og ganske riktig skinte solen på utegrillene som var satt fram utenfor det store partyteltet. Her skulle de voksne beboerne i Nordskrenten kose seg med mat fra mange verdenshjørner lørdag kveld. Først var det imidlertid tid for barnas fest, med underholdning og aktiviteter.

Skattejakt

Skuespiller Camilla Tostrup var for anledningen hyret inn, og hun fanget oppmerksomheten til et trettitalls barn med dukketeateret "Det magiske skrinet". Deretter bar det ut på skattejakt for de små, som kan løpe fritt mellom husene uten å bry seg om farlig trafikk. Nettopp derfor er Nordskrenten et borettslag med mange barn. Barnefamilier tiltrekkes av det bilfrie miljøet og de mange lekeplassene.

Det er kort vei til skolen, ikke trafikk og mer folkelig her enn på Kolbotn, der jeg vokste opp, forklarer Nina Fasteland, beboer og medlem i festkomiteen.

Fasteland venter på at partyteltet skal fylles med 200 festglade beboere, som også skal sette bidrag fra ulike matkulturer på langbordene.

Godt sted å bo

De første beboerne flyttet inn i Nordskrenten borettslag i november 1982, og nå bor i overkant av 1000 mennesker her. Noen av de første innflytterne bor fremdeles i sine opprinnelige terrasseleiligheter. Eva Rivera er en av veteranene. Hun har bodd i Nordskrenten i 22 år.

Det har vært godt å bo her for mine to døtre. De har opplevd både spennende og tragiske hendelser her, forteller hun.

Selv om barna nå er store, og det nå er barnebarnet som nyter godt av den nyrestaurerte lekeplassen, har ikke Rivera planer om å flytte.

Jeg elsker å gå tur til Hvervenbukta. Dessuten, ville du flyttet fra den utsikten? spør hun mens hun peker på en solrik terrasse med panoramautsikt over Bunnefjorden.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis