Fester nesa med magnet

Foto: Splash News (Splash News)

Når Bert Eastham ikke bruker nesa si, henger han den på kjøleskapet.

(SIDE2:) - Jeg har fått et helt nytt liv med min nye nese, men jeg har vært så redd for å miste den, sier Bert Eastham (64).

Frykten for å miste neseprotesen gjorde at han kom på ideen med å feste den på kjøleskapet når han ikke bruker den.

Ble syk
Estham fra Lancashire i England måtte operere bort nesen da han fikk kreft. Fjerningen av nesen var en del av en livsviktig operasjon da han var syk.

64-åringen ble diagnostisert med kreft i nesen i 2009, og oppdaget sykdommen etter at han fikk utvekster i ansiktet. Legene mente at den mest effektive behandlingen ville være å fjerne nesen.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Mye fordommer
Eastham ønsket å gjennomføre operasjonen, til tross for at ansiktet aldri ville bli det samme igjen. Han sa at han i begynnelsen slet veldig med folks reaksjoner, men at han ikke har latt det ødelegge livet sitt.

- Voksne unngikk meg, og da de så meg tok de med seg barna sine på den andre siden av gaten. Noen trodde at jeg hadde vært i slåsskamp, og at det var selvforskyldt. Jeg følte meg oversett, og var lei av at folk var nedlatende mot meg. Men jeg lot ikke det stoppe meg, og ønsket å gå videre i livet.

Eastham fikk laget en protesenese som festes med magneter til implantater som er i hans ansikt.

God humor?
På en humoristisk måte forteller 64-åringen hvordan han holder kontroll på protesen sin når han ikke bruker den, ifølge The Sun.

- I begynnelsen brukte jeg nesen også da jeg sov, men en natt falt den av og landet i en av tøflene mine. Da jeg sto opp midt på natten, tråkket jeg på nesen min. Jeg skvatt skikkelig, sier han, og fortsetter:

- Da jeg så magnetene på kjøleskapet vårt tenkte jeg derfor at jeg skulle teste ut om nesen min ville sitte fast der. Når jeg nå lager middag, hender det at jeg bare fester nesen på kjøleskapet. Jeg vil ikke miste den, eller at noe skal havne i maten.

Eastham sier også at et av partytriksene hans er å henge nesa på kjøleskapet til vennene sine – for å lette på stemningen. Og han ser også fram imot å dra et nesetriks på flyplassen.

- Jeg klarer nesten ikke å vente til neste gang vi skal på ferie, og jeg må gjennom sikkerhetskontrollen, og mest sannsynlig tar av meg nesa – skal vedde for at de ikke har sett det før!

Foto: Splash News

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.