Festival dropper «plagsom» First House-logo

DJUPEDAL: Øystein Djupedal er leder og primusmotor for Arendalsuka. Her er han fotografert i forbindelse med markeringen av Det norske kronprinsparets tiårs bryllupsdag.

DJUPEDAL: Øystein Djupedal er leder og primusmotor for Arendalsuka. Her er han fotografert i forbindelse med markeringen av Det norske kronprinsparets tiårs bryllupsdag. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

First House har blitt dårlig PR, mener arrangør Øystein Djupedal.

03.09.14 13:07

- Jeg har tatt avgjørelsen om at logoen til det selskapet skal bort fra alt vårt materiell, Det har jeg gjort for at folk ikke skal tro at First House har noe som helst med Arendalsuka å gjøre, sier leder og primus motor for Arendalsuka til VG.

Sentrale personer i First House har sentrale roller i den politiske massemønstringen i Arendal, og First House-logoen har prydet mye av materiellet som har blitt sent ut.


Den tidligere SV-statsråden Øystein Djupedal legger ikke skjul på at den massive negative omtalen av First House er årsaken.

- Da vi i sin tid satte First House-logoen på materialet vårt, hadde jeg aldri i min villeste fantasi kunnet forestille meg hverken all den negative omtalen selskapet har fått, eller at det skulle kunne så tvil om Arendalsukas integritet og uavhengighet, sier Djupedal.

First House er lite fornøyd med avgjørelsen.

- Dette er i strid med etablert praktis og en muntlig avtale vi har inngått. First House-logoen skal brukes i markedsføringen av Arendalsuka som en kompensasjon for all den dugnadsinnsatsen jeg som privatperson legger ned for dette, sier styreleder Leif Monsen i First House. Han og First House-direktør Per Høiby er to av initiativtagerne til Arendalsuka.

Monsen samler inn sponsorkroner og utarbeider programmet sammen med blant andre Djupedal.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.