*Nettavisen* Nyheter.

Festival-tid er sex-tid

Vi har mer tilfeldig sex i sommerhalvåret.

(SIDE2): - Når det gjelder salget av prevensjon i våre butikker, så er det en klar økning i sommerhalvåret. Jentene i butikken på Karl Johan mener det er cirka 25 prosent mer enn resten av året, sier daglig leder Bente Helstad ved Kondomeriet til Side2.

Mer sommersex
Folk har klart mer sex om sommeren, og Olafiaklinikken i Oslo merker større pågang i denne perioden, mener professor i kjønssykdommer.

- Det er dels fordi ungdom trenger å undersøke seg, men også fordi andre legekontorer holder stengt om sommeren, sier Harald Moi, professor i kjønnssykdommer og lege ved Olafiaklinikken.

Han mener festivaler også kan settes i denne sammenheng.

- Det er klart at det er mange som møtes på festivaler, og det blir også romanser og sex på festival, sier Moi.

Han påpeker at det er viktig å bruke kondom, og at man må tenke seg om.

- Har man ubeskyttet sex er det lurt å sjekke seg, spesielt for klamydia, sier Moi.

Menn har mest sex
En undersøkelse på festival-sex fra i fjor, utført av Visendi, viste at 1 av 8 har hatt sex med en person de traff på festival.

Rundt 6 prosent svarte at de har hatt sex på selve festivalområdet, mens 3 prosent opplyser at de har hatt sex utenfor området. Cirka 4 prosent har hatt sex etter festivalen.

Det er flest menn som innrømmer at de har hatt sex på selve festivalområdet, noe 8,4 prosent svarer. Dette sammenlignet med at 2,6 kvinner svarer det samme.

Å ha samleie på festivalområdet er hyppigst i aldersgruppen fra 25 til 34 år.

Vanntett sexleketøy
- Sommeren er jo en tid hvor de fleste har ferie og dermed mer tid til å pleie kjærligheten, eller for de som ikke har partner så er vel en sommerflørt noe som hører med, sier Helstad.

Hun tror ikke grunnen til økt salg av prevensjon på sommeren skyldes festivalene, da det ifølge undersøkelsen er en del tilfeldig sex der.

- Men det er sikkert noen ansvarsfulle som putter et par ekstra kondomer i lomma før de drar.

Produkter vi generelt kjøper mer av på sommeren er kondomer. I tillegg opplyser Helstad at de selger mer av massasjeoljer, glidemidler og vanntette leketøy for damer.

- Et av årets favoritter er et produkt som heter Unirens, dette forhindrer at man får røde nupper etter barbering av for eksempel bikinilinjen.

Les mer om helse her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag