*Nettavisen* Nyheter.

Festivalene du må oppleve i 2008

Her er festivalene som garantert blir en fest i år.

03.01.08 17:42

(SIDE2): Er du klar for en fest, men vet ikke helt hvor du skal reise? Svenske Aftonbladet har plukket ut de ti heteste festivalene for det kommende året. Det hele starter allerede den første helgen i februar.

10. Mardi Gras, New Orleans, USA

En fransk fest på amerikansk vis rundt om i byens franske distrikt. Festen begynner for alvor 5. februar, utdeling av perlehalsbånd er et høydepunkt for mange. Dette skjer til de som viser frem puppene sine eller sin penis på Bourbon Street.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (scanpix)

9. Gualeguaychú, Argentina

I Argentina feires det med karneval overalt, men den beste finner du i Gualeguaychú. Byen ligger i den nordlige og tropiske delen av landet, nært grensen til Brasil. Parader, kostymer og festligheter er av samme kaliber som hos naboen i nord.

8. Barranquilla, Colombia

I hjembyen til latinostjernen Shakira er det et karneval som slår det meste i Colombia. Heit musikk, dristig dans og en gedigen fest gjør denne til både den beste og den største.

7. Venezia, Italia

Mer elegant blir det ikke enn karnevalet i Venezia. Musikken er sofistikert og klassisk, festene er påkostet og kostymene er prangende. Dekadent glamor fyller gatene med folk i barokkbekledning, masker og enorme parykker. Hele byen er som en operaforestilling der alle har en rolle.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Scanpix/AFP PHOTO/ Patrick HERTZOG)

6. Las Palmas, Spania

På Kanariøyene er det alltid krig mellom karnevalene i byene Santa Cruz de Tenerife og Las Palmas de Canarias. Aftonbladet mener Santa Cruz leder an akkurat nå, men begge holder nivå med de beste i Brasil.

5. Santa Cruz, Tenerife, Spania

Vinneren på Kanariøyene har en flott parade, men det er festen i gatene og på torgene som gjør denne til en av verdens beste karneval. Ung eller gammel, turist eller øyboer, alle får lov å kle seg ut og være med på festen. I tillegg er trygt og sikkert å slå seg løs på denne festen.

4. Port of Spain, Trinidad & Tobago

Her har de byttet ut sambaen med calypso. Musikken dundrer gjennom gatene med en imponerende parade med fargesprakende drakter. Steeltrommene finnes overalt og det samme gjelder for festen som følger med på kjøpet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lite klær og mye stemning. Angela Bismarchi fra paraden «Sambodromo» i Rio de Janeiro. Foto: (Scanpix/EPA)

3. Recife, Brasil

I delstaten Pernambuco, og da særlig i Recife og forstaden Olinda er karnevalet mindre turistifisert enn andre plasser. Gatefesten Galo da Madrugada samler en million mennesker i gatene, men det er også stemning i lille Olinda.

2. Salvador de Bahia, Brasil

På grunn av de afrikanske innslagene i dette karnevalet blir det hetere her enn i Rio. Sambatrommene og musikkanleggene plasseres på lastebilene som ruller gjennom gatene og festen varer hele natten.

1. Rio de Janeiro, Brasil

Brasil gjør rent bord på pallen og verdens mest kjente karneval er fortsatt den beste. Rio står på hodet og alle får være med. Det koster kanskje litt å få en bra plass under selve paraden, men festen finner du overalt i byen. Konkurransen mellom byens 14 sambaskoler gjør også kvaliteten på festivalen helt spesiell. En opplevelse for livet sier de som har tatt turen. I år blir det fest helt i begynnelsen av februar, så det kan være greit å bestille turen allerede nå.

Les mer om ferie og reise her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.