Gå til sidens hovedinnhold

Festivaler utenom det vanlige

Det skjer litt av hvert i verden i oktober.

Oktober var i den gamle romerske kalender den 8. måneden, derav navnet «octo» som betyr åtte. Oktober er måneden når Kina har nasjonaldag. Datoen er 1. oktober, for øvrig samme dato som Kypros feirer sin selvstendighet. Også turistfavoritten Kroatia feirer sin selvstendighet denne måneden, 8. oktober. Den internasjonale ikke-voldsdagen er 2. oktober og FN-dagen er 24. oktober.

Finn din neste reise med Nettavisens reisesøk.

Det skjer mange spesielle arrangementer verden rundt i oktober. Et utvalg av de mest spesielle er følgende:

London Fetish Weekend
Pirrende for noen og provoserende for andre. Fra 1. oktober til 4. oktober arrangeres den årlige fetishweekenden i London. Vi tipper det blir litt spesielle partyer denne weekenden. Les mer om festivalen her.

Finn reisetips om London hos Reiseplaneten.

Andefestival i San Miniato
Palio del Papero er en festival med lange tradisjoner. Her konkurrerer forskjellige nabolag om å kvekke og vralte mest som ender til stor entusiasme fra egne supportere. Tidspunktet er 11. oktober og stedet er Balconevisi, like ved San Miniato som ligger midt mellom Firenze og Pisa.

Les mer om Toscana hos Reiseplaneten.

Testestoronløp i Stockholm
Den 17. oktober klokken 12:00 starter Tjur Ruset (okseløpet) og er en tøffest mulig løype på 10 kilometer. Selve løypa som skal løpes er faktisk hemmelig like fram til start. Hvis det er noen kvinner som har håp om å se eller treffe noen virkelige machomenn så er Stockholm stedet den 17. oktober.

Finn reisetips om Stockholm hos Reiseplaneten.

Vegetarfestivalen i Phuket, Thailand
Her ser man ting man ikke trodde – eller håpet – var mulig, 18. til 26. oktober stiller en rekke mennesker til parade hvor de stikker stålspyd og piler gjennom tunge, kinn og andre kroppslige deler som en del av hellige renselsesritualer. Tradisjonen kan føres tilbake til midten av 1800-tallet. Løping over glødende kull, som også utføres, er med andre ord slett ikke det verste man kan gjøre her.

Les mer om Thailand hos Reiseplaneten.

Halloween i Sheffield
25. oktober er i i skremselens navn. Halloween i Sheffield feires større enn noe annet sted i Europa. Fright night involverer opp til 30.000 mennesker og en tur ut på byen gir deg mulighet til å møte både vampyrer og zombier. Offisielle arrangementer varer normalt fra 1530 til 2030. For deg som er usikker på hvor Sheffield er kan vi fortelle at byen ligger ca. 70 kilometer øst for Manchester.

Få gratis reiseguider her.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger