*Nettavisen* Nyheter.

Festivalklar i Sverige

Way out west er bare én av mange festivaler i Sverige i sommer. Foto: Petter Arborelius (Way out West)

Det er noe for enhver musikksmak på det svenske festivalprogrammet.

09.06.11 14:45

HTML EMBED

Festivaler i Sverige i juni

Sthlm Jazz Fest
Sthlm Jazz Fest er en av Sveriges eldste festivaler, og er også et av årets desidert største arrangementer i Stockholm. Festivalen har et godt rykte i jazzmiljøer over hele verden. Denne folkekjære festivalen finner sted på vakre Skansen i Stockholm.
Artister: Angie Stone, David Sanborn feat. Joey De Francesco og Andreya Triana & Goran Kajfes og mange fler.
Stockholm 17. – 19.juni

Metaltown
Metaltown i Gøteborg er en festival for metalentusiastene. Arrangørene har sikret seg besøk av noen av de største navnene innen metal og hard rock. Artister: Avenged Sevenfold, Korn, System of a Down, og Cavalera Conspiracy med flere.
Gøteborg, 17. - 18.juni

Peace & Love Festival
For de som ønsker mye mer enn bare en festival kan vi anbefale denne opplevelsen. Peace & Love gir deg 5 dager med mangfold, vennskap og felles forståelse. Festivalen gjennomføres i Borlänge i Dalarna.
Artister: Bob Dylan, Journey, Kings of Leon, The Strokes og M.I.A. med flere.
Borlänge, 28.juni – 2.juli

Klikk på bildet for å forstørre.

Stadsfesten i Skellefteå
Stadsfesten i Skellefteå tiltrekker seg om lag 100.000 besøkende hvert år. Nå frir arrangørene til nordmenn, og ønsker hjertelig velkommen til sommerens store høydepunkt – festival på svensk vis.
Artister: Robyn, Timbuktu & Damn! og Hammerfall og flere.
Skellefteå, 29.juni – 3.juli

Festivaler i Sverige i juli

Bluesfest i Åmål
Denne bluesfestivalen har vokst seg til å bli et internasjonalt anerkjent arrangement, og er en av de mest prestisjefylte festivalene i sitt slag i Sverige. Artister: Rich Harper Blues Band, Hilary Thavis & Emiliano Martino, Vidar Busk & his True Believers og mange flere.
Åmål 7. - 10.juli

Dansbandsveckan
En hel uke med dansing, musikk og underholdning på landsbygda i Sverige. Hit kommer mer enn 40 000 besøkende hvert år, noe som virkelig bidrar til å plassere denne festivalen på kartet for svenske og norske danseband-entusiaster.
Artister: Lasse Stefanz med Anne Nordsi, Expanders, Voyage og mye mer
Malung 18. – 23.juli

Storsjöyran
En musikkfestival som pågår over tre dager i sentrale Östersund. Nasjonale og internasjonale artister opptrer i skjønn forening med lokale talenter på scener rundt omkring i byen. Cirkus Cirkor åpner årets Storsjöyra.
Artister: Big Boi, Roky Ericson, Pete Doherty, Håkan Hellström og Veronica Maggio er noen av de som står på programmet.
Östersund, 28. – 30.juli

Visfestival Holmön
Den årlige visefestivalen finner sted på Sveriges sørligste øy, med mange folkekjære artister. Reiser man til denne idylliske øya, kan store og små legge alt stress bak seg og slappe av til både ny og tradisjonsrik visemusikk.
Artister: Blant andre Lillebjørn Nilsen, Säkert og Irma Schultz Keller
Holmön, Umeå 30. – 31.juli

Festivaler i Sverige i august

Way out West
Denne festivalen er en av Sveriges nykommere, og gikk av stabelen for første gang i 2007. De store internasjonale navnene på plakaten, i tillegg til bredde og variasjon i musikkstiler, har bidratt til festivalens store suksess. I år avholdes Way out West i Slottsparken som ligger sentralt i Gøteborg. Artister: Kanye West, Robyn, Fleet Foxes, Tiesto og Santigold for å nevne noen.
Gøteborg 11. -13. august

Rock Out Wild
Her er festivalen som byr på musikalske opplevelser utenom det vanlige. Med et spennende program bestående av kjente og nye talenter innen hard rock, er dette festivalen for selv den mest kresne rocker.
Artister: Dia Psalma, Helltrain og Coldspell pluss endel flere.
Nalovardo, 12. – 13.august

Festival i Sverige i oktober

Umeå Jazzfestival
I år arrangeres Umeå Jazzfestival for 44. gang. Arrangørene kan med stolthet presentere et bredt utvalg av vår tids mest fremstående musikere fra den nasjonale og internasjonale scenen for jazz og improvisasjonsmusikk.
Umeå, 26. - 30.oktober

ABONNER PÅ REISER & FERIE

Se mer på www.visitsweden.se

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.