*Nettavisen* Nyheter.

Festlag tatt av politiet

28-åringen nektet plent å etterkomme politiets krav om å skru ned musikken. Til slutt ble politiet så provosert at alle som var på festen ble innbragt.

27.10.05 09:41

Sommernatten er lang, men den var noe i lengste laget en onsdagsnatt i juli i fjor. Ihvertfall for et festlag i Sandviken. Politiet mottok en telefon fra en irritert nabo som meldte fra om høy musikk. Da politiet troppet opp på døren ble den 28 år gamle mannen som bodde i leiligheten bedt om å dempe seg. Temmelig aggressiv blånektet han å etterkomme kravet.

Festgjest grep inn
Han nektet så mye, at en av gjestene måtte se seg nødt til å skru ned volumet på stereoanlegget, etter at politiet gjentok om igjen og om igjen at lyden skulle ned.

Musikken opp igjen
Delvis fornøyd forlot politiet festen og gikk ned til naboen i underetasjen for å melde om oppdrag fullført. Men den gang ei, for idet politibetjenten sto og videreformidlet hva som hadde skjedd i leiligheten over, kom musikken på igjen, høyere enn noen gang.

Arresterte hele gjengen
Da var grensen nådd for politiet som sporenstreks gikk ovenpå og forlangte at festen umiddelbart ble avsluttet. Men nok en gang satte 28-åringen seg på bakbena. Da gjorde politiet kort prosess, og tok med seg alle festdeltakerne til politistasjonen.

Et uhell
I Bergen tingrett forklarte 28-åringen at den kvinnelige politibetjentens framstilling av hendelsen var helt feil. Han hevdet at han tvert imot øyeblikkelig hadde skrudd ned volumet da han fikk politiet på døren, og at han ved et uhell hadde kommet til å skru opp igjen på høyeste lydnivå, etter at politiet var gått.

Ble ikke trodd
Men den forklaringen trodde ikke tingretten på.

28-åringen må dermed bruke 4500 kroner på bot og saksomkostninger istedenfor fest og moro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.