RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Festlige pantertanter

Sist oppdatert:
Husker du Golden Girls? Eller Pantertanter som de heter på norsk? Nå finner du dem på dvd.

The Golden Girls – sesong 1 og 2
Av: Susan Harris
Skuespillere: Beatrice Arthur, Rue McClanahan, Betty White og Estelle Getty.

Dette er et veldig hyggelig gjensyn med en av de morsomste TV-seriene noen gang. «The Golden Girls», eller «Pantertanter» som de heter på norsk, er nå å finne på DVD med både den første og andre sesongen.

Serien handler om de tre venninnene Dorothy, Rose og Blanche. De bor sammen i Blanche sitt hus i Miami, Florida. Der bedriver de tiden sin med å gjøre seg klar for pensjonisttilværelsen. Og slikt blir det komikk av.

Dorothy (Beatrice Arthur) er den raske og kvikke av dem, som alltid har en passende kommentar på lur. Tilværelsen blir ikke så mye bedre av at hennes mor, Sophia (Estelle Getty), flytter inn. Moren er ti hakk verre enn datteren, og det er disse to som står for størsteparten av underholdningen i serien.

Litt morsomt er det at Estelle Getty, som spiller moren til Beatrice Arthur, faktisk er yngre i virkeligheten. De er begge født i 1923, men med noen måneders mellomrom.

Rose (Betty White) er den naive og koselig av dem. Hennes enkle væremåte er komisk nok i seg selv. Det bor ikke noe vondt i den trivelige damen, og hun har en egen evne til å stille morsomme spørsmål i situasjoner som er ganske opplagte.

Betty har også vært med i en rekke TV-serier, som blant annet «Ally McBeal» og «Joey». Hun var også med i krokodillefilmen «Lake Placid».

Blanche (Rue McClanahan) er den jålete og ungdommelige av de tre venninnene. Hennes problemer med herrene og konstante jakt på den perfekte kjole og korrekte utseende, er tidvis veldig festlig.

Det ble laget syv sesonger av serien, og de to første er nå på DVD. Årene er 1985 og 1986, og både mote og interiør er deretter. Sammensetningen av de fire damene er uslåelig, og dette er enkel, triviell og knakende god underholdning for alle som liker å le.

Se også opp for kjente gjesteskuespillere. Finner du en 25 år gammel George Clooney?

De to sesongene er på over ti timer hver og finnes til en meget hyggelig pris. Episodene er på knappe 24 minutter. Begge de to første sesongene vant Emmy for beste komedie, og sesong 2 stakk også av gårde med en Golden Globe.

Les flere DVD-anmeldelser her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere