RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feststemt feiring i Baltimore etter politimenn ble siktet

Demonstranter protester mot politibrutalitet og feirer at det er tatt ut siktelser mot seks politimenn i forbindelse med drap på den unge afroamerikaneren Freddie Gray i Baltimore. Foto: Jim Bourg / Reuters / NTB scanpix
Demonstranter protester mot politibrutalitet og feirer at det er tatt ut siktelser mot seks politimenn i forbindelse med drap på den unge afroamerikaneren Freddie Gray i Baltimore. Foto: Jim Bourg / Reuters / NTB scanpix
Et spontant gateparty brøt lørdag ut i Baltimore for å feire at seks politimenn ble siktet i forbindelse med det påtalemyndigheten har fastslått var drap på Freddie Gray.

Hundrevis av mennesker samlet seg ved gatekrysset i nærheten av der Gray ble arrestert, der sinte demonstranter har møttes den siste uka. De danset og sang før de marsjerte videre til rådhuset. Flere sluttet seg til inntil tusener toget mot sentrum.

Portforbudet som ble innført for å få bukt med voldsomme opptøyer i begynnelsen av uka, blir likevel opprettholdt. Flere hundre ble arrestert da de trosset portforbudet da det trådte i kraft igjen klokka 22 lørdag kveld.

Trass i arrestasjonene da portforbudet trådte i kraft, er situasjonen langt mindre spent enn tidligere i uka.

Marylands nasjonalgarde sier den har 3.000 soldater klar til aksjon, men til forskjell fra begynnelsen av uka var stemningen utelukkende godlynt der tusener av både svarte og hvite innbyggere i byen samlet seg ved rådhuset.

Baltimores borgermester Stephanie Rawlings-Blake, som selv er svart og som har holdt seg unna demonstrasjonene i byen, blandet seg lørdag med dem som feiret i gatekrysset ved der Gray be pågrepet.

– Jeg er inspirert og oppmuntret av det jeg ser her. Jeg tror det er mye håp nå om at vi på fredelig vis skal få rettferdighet, sa hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere