RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feststemte kurdere venter på fredsbudskap

Diyarbakir (NTB-Reuters): Titusener av forventningsfulle kurdere er samlet sørøst i Tyrkia med håp om at den fengslede kurdiske opprørslederen Abdullah Öcalan skal be om våpenhvile.

- Krig er noe som skjer, men på et visst tidspunkt må du dekke til sårene dine. Dette er vår sjanse, sier Bedri Alat, en 73-åring som er blant de fremmøtte i byen Diyarbakir.

- Jeg husker freden, barnebarnet mitt gjør det ikke. Han husker ikke at kurdere og tyrkere levde som brødre. Dette er siste sjanse, sier han.

Krigen mellom Tyrkia og opprørsgruppen PKK har siden 1984 tatt livet av om lag 40.000 mennesker. Nå er det håp om at det snart vil bli innledet offisielle fredsforhandlinger mellom Tyrkias regjering og kurdiske politikere.

I byen Diyarbakir samlet kurdere seg torsdag for å følge med på hva Öcalan vil si. Mange hadde med seg plakater av opprørslederen, som har vært fengslet siden han ble pågrepet av tyrkiske spesialstyrker i Kenya i 1999.

På forhånd har Öcalan varslet at kunngjøringen vil bli historisk, og det er store forventninger til at han vil oppfordre til våpenhvile. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere