RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fett fra Burger King

Sist oppdatert:
Hamburgerkjeden Burger King kan vise til en fetere bunnlinje enn ventet i julekvartalet.
Burger King solgte i sitt regnskapsmessige andre kvartal hamburgere og fast food for 559 millioner dollar. Det var mer enn ventet, for analytikerne hadde ifølge Thomson First Call ventet at omsetningen skulle havne på 545 millioner dollar.

Omsetningen økte med 9 prosent sammenlignet med samme periode året før. Selskapet har avvikende regnskapsår og avsluttet andre kvartal 31. desember.

Dette gå et nettoresultat på 28 cent pr. aksje, eller 38 millioner dollar. I samme periode et år tidligere endte bunnlinjen på 27 millioner dollar. Analytikerne hadde i snitt ventet et resultat på 26 cent pr. aksje.

Burger King varsler at de for inneværende regnskapsår forventer en vekst i omsetningen på 6 til 7 prosent. Det skal gi en økning på over 20 prosent på bunnlinjen. Analytikerne lå før dagens rapport inne med en forventet topplinjevekst på 7 prosent og en resultatforbedring på 23 prosent.

Burger Kings hovedkonkurrent McDonalds er for øvrig omkring ti ganger større og omsatte i de tre siste månedene frem til nyttår for 5,6 milliarder dollar med et nettoresultat på 1,24 milliarder dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere