RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fett honorar, tynt fremmøte

Sist oppdatert:
LO-leder Gerd-Liv Valla skrek opp om politisk forbigåelse da hun ble byttet ut fra styret ved Norges Handelshøyskole. Nå viser det seg at hun kun var på tre av elleve styremøter.

I denne konkrete saken må Valla hatt en god porsjon av frekkhetens nådegave. Da det tidligere i sommer ble kjent at Erna Solberg ville bytte henne ut av styret, skrek Valla opp:

- Det er påfallende at departementet utnevner en sentral høyrepolitiker i stedet for dem som er foreslått av skolen. Det er ikke usannsynlig at dette er politisk motivert, sa Gerd-Liv Valla til Dagbladet.

Et annet motiv kan også tenkes; nemlig at man ønsker seg folk som faktisk møter på styremøtene. Eller for å si det med BI-rektor Torgeir Reve: - Når du sitter i et styre, er det en forutsetning at du møter. Hvis ikke gjør du ikke jobben din.

Det er Bergens Tidende som har undersøkt oppmøtet til NHH-styret. I 2005 meldte Valla forfall til 70 prosent av møtene, og det var ikke bedre i 2001 (som avisen også har sjekket). Også den gang var hun til stede på kun tre av elleve møter.

For LO-lederen er styrevervet godt betalt, uansett om hun møter eller ei. Siste år var styrehonoraret 75.000 kroner, eller 25.000 kroner for hvert av styremøtene Valla møtte på.

Bergens Tidende har regnet ut at Vallas «timelønn» for strevet var 6.000 kroner.

Mens Valla var høyt på banen i Dagbladet da hun ble vraket, er hun mindre ivrig til å snakke med Bergens Tidende om fraværet. I en kort e-post påstår hun å ha bedt skolen om å få betalt etter oppmøte.

NHH-rektor Per Ivar Gjærum sier at han ikke husker noe slikt ønske, og at høyskolen uansett har bestemt å utbetale fast honorar til styremedlemmene.

For Kristin Clemet er det tid for revansje etter påstandene om politisk forbigåelse:

- Men med såpass høyt fravær setter det hennes reaksjon i et merkelig lys. Om det var meg som ikke ble reoppnevnt etter så høyt fravær, ville jeg kanskje vært litt mer forsiktig, sier hennes statssekretær.

Hva mener du om LO-lederens håndtering av styrevervet? Diskuter saken på TV 2 Veggavisen (trykk her ).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere