RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fett-kutt ikke den beste slankemetoden

 
  (Scanpix)
Sist oppdatert:
Lavfett-dietter er ikke bedre enn andre slankeregimer, viser en ny studie. Dermed fortsetter debatten om hvordan man best kommer seg ned i vekt.

En gjennomgang av 53 vitenskapelige studier, som omfatter mer enn 70.000 voksne mennesker fra flere forskjellige land, viser at det ikke finnes «noen gode bevis for å anbefale lav-fett-dietter», sier en av forfatterne, Deirdre Tobias ved sykehuset Brigham and Women's Hospital i Massachusetts.

– Forskningen støtter ikke lavfett-dietter som den optimale strategien for å gå ned i vekt, sier hun. Tvert imot viser studien at lavkarbodietter er mer effektive og kan gi over tre ganger så stort vekttap som en lavfett-diett.

Tobias sier at det trengs mer forskning for å finne enda bedre metoder for langsiktig vekttap og å holde på vekten. I en kommentar til forskningsresultatene, som er publisert i The Lancet Diabetes & Endocrinology journal, understrekes det at det totale vekttapet var lavt, uansett hvilken diett man valgte. Forskere peker derfor på at den en enkle metoden med å spise mindre og trene mer kan være det mest effektive.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere