RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fettere omkom i ras i Troms

Sist oppdatert:
Tromsø/Oslo (NTB-Jan Morten Bjørnbakk og Alexander Vestrum): To fettere og turkamerater fra Tromsø mistet livet da de ble av tatt ras ved Middagstinden på Kvaløya utenfor Tromsø lørdag. En omfattende redningsaksjon ble satt i verk.

En av de to omkomne ble ganske raskt lokalisert da redningsmannskaper ble fløyet opp til rasområdet. Den andre ble funnet ved 14.40-tiden, omtrent tre timer etter at raset gikk. Forsøk på hjerte-lunge-redning på stedet var nytteløse.

Politiets innsatsleder, Erik Ruud-Røhne, opplyser til NTB at turfølget var godt utstyrt, men at det gikk over en time før politiet ble varslet.

- Det var fire turkamerater som gikk sammen mot Middagstinden ved 10-tiden lørdag morgen. Raset gikk halvannen time senere. En i følget la av gårde for å få varslet om det som hadde skjedd, men måtte gå i over en time før han fant mobildekning, sier Ruud-Røhne.

En mann i 40-årene er brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) med lettere skader, opplyser kommunikasjonsrådgiver Marit Einejord ved sykehuset. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere