*Nettavisen* Nyheter.

FHI: Hurtigruten brøt avtale om å informere passasjerer

Avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet i forbindelse med situasjonen om bord i Hurtigruteskipet Roald Amundsen søndag.

Avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet i forbindelse med situasjonen om bord i Hurtigruteskipet Roald Amundsen søndag. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Folkehelseinstituttet mener at Hurtigruten brøt en avtale de hadde inngått om at selskapet skulle informere passasjerene om koronasmittede om bord, melder NRK.

Ifølge avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet bekreftet rederiet i et møte onsdag at de skulle varsle alle passasjerene på den aktuelle seilasen.

– Vi ble ikke informert om at Hurtigruten deretter endret standpunkt og ikke varslet passasjerene. Først fredag forsto vi at Hurtigruten hadde brutt avtalen fra møtet og latt være å varsle passasjerene, sier hun til kanalen.

Mandag la rederiet seg flat og innrømmet svikt i rutinene. Det gjentar de tirsdag.

– Vi har vært helt tydelige på her har vi gjort feil. Informasjon om råd, anbefalinger og avtaler med Folkehelseinstituttet har ikke blitt videreformidlet internt. Dette skyldes svikt i våre interne informasjonsrutiner. Det beklager vi på det sterkeste, skriver kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten i en epost til NTB.

(©NTB)

Les også: Reiseråd: Flere land kan bli strøket fra Norges liste denne uka

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.