Gå til sidens hovedinnhold

FHI: Nye tilfeller av påvist koronasmitte etter utbruddet på Hurtigruten

Folkehelseinstituttet (FHI) opplyser at fire nye passasjerer, og ett nytt besetningsmedlem er bekreftet koronasmittet etter utbruddet på Hurtigruten.

Det opplyser FHI i en pressemelding tirsdag kveld.

Dermed er det totale smitteantallet nå på 35 medlemmer av mannskapet og ni av passasjerene fra de to seilasene fra MS Roald Amundsen.

– Det er registrert fire nye tilfeller blant passasjerene, ett fra Oslo, to fra Trøndelag og ett fra Troms og Finnmark. Dessuten var det i går én person i mannskapet som fremdeles hadde usikkert prøvesvar. Dette er nå bekreftet positivt, sier avdelingsdirektør Line Vold ved FHI.

Det spesifiseres at passasjerene på begge seilasene må i karantene, og at karantene gjelder i ti dager etter man gikk av skipet.

– Det er viktig at alle kommuner som nå får henvendelser fra passasjerer fra MS Roald Amundsen og seilasen 24.-31. juli prioriterer testing, slik at vi får en god nasjonal oversikt over konsekvensene av utbruddet og kan forebygge videre spredning. Også passasjerer som ikke har symptomer bør testes, forteller Vold videre.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken