RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fiasko for statlig såkorn-fond

Sist oppdatert:
SV tvang frem et såkornfond som private investorer skulle være med å investere i. Så langt har ingen private tegnet seg og prosjektet karakteriseres som en fiasko
I fjor ble det bestemt at staten skulle etablere et såkalt såkorn-fond, et fond som skal investere i bedrifter helt i startfasen.

Staten skulle gå inn med 500 millioner kroner, mens private investorer skulle tegne seg for 500 millioner kroner. Det spesielle med dette fondet var at det bare skulle investere i bedrifter med tilholdssted i distriktene, og forvaltningen skulle ikke skje i noen av de store byene.

Dette bestemte politikerne, anført av SVs Inge Ryan, og fondet fikk også kallenavn etter Inge Ryan i Stortingets korridorer.

Men utenfor Stortinget har fondet vakt lite entusiasme, skriver Dagens Næringsliv.

- Dette er distriktspolitikk. Det er noe helt annet enn vår bransje har greie på, sier generalsekretær Anne H. Worsøe i Norsk Venture Kapitalforening til Dagens Næringsliv.

Hun er ikke overrasket over at foreningens 60 medlemmer, som har 15 milliarder kroner i forvaltning, ikke har kjøpt seg inn sammen med staten i fondet.

For å tekkes de private investorene har nå staten justert litt på kravene, og endret punktet om at man kan ha 50- 50 prosent fordeling mellom statlig og privat kapital. Ifølge Dagens Næringsliv vil eiernøkkelen kunne bli 70-30.

Statens renteavkastningskrav blir også lempet på i tillegg til at det skal gis 3 millioner kroner årlig i administrasjonstilskudd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere