RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fibromyalgi

Sist oppdatert:
Dr. Lindbergs kostråd er ikke ensbetydende med slanking og vektreduksjon. Med omlagt kosthold kan også andre sykdommer og plager reduseres eller forsvinne helt.

Fibromyalgi/fibrositt er en betennelse i bindevev i muskler (eller annet) som gjør at bevegelse blir vondt og stivt, og det er gjerne ømhet ved trykk. Kronisk tretthet hører som regel med, og noen opplever også søvnløshet og andre emosjonelle plager. Svingende blodsukker og lavt serotonin-nivå (pga. lavt proteininntak og hyppig inntak av sukker/stivelse) er forbundet med fibromyalgi. Også lavt inntak av omega-3 og antioksidanter ses ofte.

Noen har god effekt av å spise mye frukt og grønnsaker og å unngå tilsetningsstoffer i maten. Hva man spiser er altså av stor betydning for denne sykdommen. Vår erfaring fra dr. Lindbergs klinikk er at kostomlegging har stor effekt på fibromyalgisymptomer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere