RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fidelity om krigen i Irak

Sist oppdatert:
I en rapport for mars råder Fidelity investorer til å tenke langsiktig ettersom aksjemarkedet tradisjonelt har hatt en evne til å ta seg kraftig opp i etterkant av krigssituasjoner
Når markedet tar seg, gjerne omlag tre måneder etter krigens slutt, mener Fidelity at sykliske sektorer som er forbrukersensitive vil gjøre det bedre enn markedet. I tillegg bør finanssektoren kunne få et oppsving når risikopremien på aksjer faller og aksjemarkedet snur som følge av krigens slutt.

Fidelity har satt sammen en oversikt som viser ulike indeksers avkastning seks måneder etter det laveste nivået indeksen lå på i løpet av Gulfkrigen i 1991.

Oversikten viser at FTSE 100 etter seks måneder hadde steget 26,1 prosent, mens S&P 500 la på seg 30,1 prosent. EuroStoxx 50 var steget 26,6 prosent fra det laveste nivået i løpet av krigen.

Fidelity fremhever at aksjemarkedet tradisjonelt har tatt seg kraftig opp i etterkant av en krig for å nå nivåer høyere enn før krigen brøt ut. Dette gjør at investorer dagens marked bør tenke langsiktig.

Det konkluderes med at mye av de dårlige nyhetene nå trolig er diskontert for i markedet, men at man likevel kan vente seg et volatilt aksjemarkedet ettersom konflikten i Irak utvikler seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere