RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fidelity refser Valgjerd

Sist oppdatert:
Et av verdens største fond kritiserer P4-avgjørelsen til kulturminister Valgjerd Svarstad Haugland. Avslaget kan få konsekvenser for verdsettelsen av det norske aksjemarkedet, skriver Fidelity i et brev til kulturministeren
Det er Financial Times som melder dette.

P4-avgjørelsen kan få store konsekvenser for hele det norske aksjemarkedet, advarer Fidelity og kritiserer P4-avgjørelsen til Valgjerd Svarstad Haugland.

Fidelity-fondene eier ti prosent av aksjene i radiokanalen P4.

Den velrenommerte fondsforvalteren er den største utenlandske investoren i norske bedrifter og har store eierandeler i blant annet Orkla, Hydro, DnB og P4.

I et brev til statsråden skriver Fidelity at fondet er overrasket over at P4 ikke fikk fornyet konsesjonen. Fidelity mener også at utenlandske investorer i norske bedrifter generelt er utsatt for en negativ holdning, referer NTB.

Fidelitys sjef for internasjonale investeringer, Simon Fraser, skriver i brevet til statsråden at P4-avgjørelsen kan få konsekvenser for utenlandske investeringer i norske selskaper, ikke minst selskaper som krever statlige lisenser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere